Gudstjenester

En levende kirke og menighed befinder sig altid spændt ud mellem tradition og fornyelse. Hjertet i menighedens liv er søndagens gudstjeneste. Her mødes vi for at fejre opstandelsen og fællesskabet med hinanden, høj og lav, gammel og spæd. Derfor er der også et særskilt børneprogram ved nogle gudstjenester, så flest mulige oplever sig mødt. For det meste samles vi om en traditionel højmesse med nadver og den klassiske liturgi. Engang imellem gør vi det lidt anderledes.

Rytmiske gudstjenester
Gud tilbedes på mange måder. Derfor tilrettelægger vi også typisk seks rytmiske gudstjenester om året, der udover den rytmiske musik er præget af kreative indslag og at vi mødes til rundstykker mv. i Kirkehuset inden gudstjenesten. Det gør vi for at fejre søndagen med hinanden så det tiltaler mennesker på en anden måde end den traditionelle gudstjenste gør. I en årrække har vi været velsignet med en solid flok frivillige, som tilrettelægger disse gudstjenester sammen med præsten.
En gang om måneden medvirker vores rytmiske husorkester også ved højmessen og leder tilbedelsen under nadveren.

Forklaringsgudstjenester
Ind imellem har vi forklaringsgudstjenester, som har til formål at forklare, hvorfor vi gør som vi gør når vi gør det i løbet af gudstjenesten. Gudstjenesten har dybe rødder, men betydningen kan nogle gange være svær at gribe. Derfor kan det være en hjælp at få forklaret elementerne med nogle korte bemærkninger undervejs.

Måltid og menighed
Næsten hver søndag får vi mulighed for at blive sammenspist ved nadveren i gudstjensten. Men vi vil også gerne tilbyde fællesskab udenfor gudstjensten. Derfor er der kirkekaffe efter gudstjensten så ofte det kan lade sig gøre. Andre søn- og helligdage er der frokost efter gudstjenesten. Det annonceres altid inden og alle er hjerteligt velkomne!

I 2021 lavede vi nogle justeringer af højmessens liturgi. Dem kan du læse om ved at klikke her .

   Kalendervisning (Gudstjenester)