Robust - om tro og magtesløshed

Sognepræst Lone Vesterdal som er forfatter til Robust - om tro og magtesløshed gæster Kirkehuset torsdag den 9. december 2021.

Robusthed er et af tidens nøgleord. Over for det står magtesløshed. Kirken har noget at sige om begge dele. Robusthed har inden for de seneste 20 år udviklet sig til et massivt forskningsfelt, og der er svar i hyldemeter af litteratur. Det siger i sig selv noget om, at mennesker har brug for et sted at hente kræfter. Når det kommer til de mest afgørende områder i vores liv, sundhed, trofast kærlighed fra vores nærmest, et langt liv, kan vi ofte være uden helt indflydelse. Vi bliver ikke spurgt, om vi vil miste, være syge eller angste. I de situationer er der en enorm lettelse i at sige, at ”her er jeg magtesløs, her må en anden træde til.” I foredraget vil sognepræst Lone Vesterdal præsentere hvordan begrebet robusthed ser ud fra teologiens og troens optik.

Lone Vesterdal er sognepræst ved Bramdrup Kirke og forfatter til flere bøger om sjælesorg, tab og tro, senest i samarbejde med praktiserende læge Inger Uldall Juhl: Det skrøbelige menneske – perspektiver fra lægen og præsten. Eksistensen november 2020.