Kommende arrangementer

Grundtvig på paletten

Til foredraget d. 27. september kl. 19.30 har vi inviteret Helle Noer, som lige nu er i gang med at male billeder med Danmarks mest kendte salmedigter som inspirationskilde, nemlig Grundtvig. Hun fortæller selv om sit valg med disse ord:

Gamle salmer bruger ofte et sprog, som kan virke fremmed, uforståeligt og irrelevant i dag, men dykker man ned i betydningerne og får vendt ordene rigtigt, så ligger der mange perler gemt. Det gælder både de kendte og elskede salmer, men også nogle af dem, der lever et mere stille liv og sjældent hives frem på nummertavlerne. Især er jeg fascineret af Grundtvigs salmer, fordi han så at sige maler med sine ord. De kan virke noget storladne, men de sætter fantasien i gang, for det er tydeligt, at Grundtvig selv legede med ordene og bl.a. opfandt sine egne, når han manglede gode udtryk. Det, synes jeg, er sjovt og spændende, og det giver også mig lyst til at lege med farver og motiver og skabe nye sammenstillinger.

Grundtvig var en meget produktiv forfatter, så der er rigeligt med inspiration at hente. Måske er det også derfor, man jævnligt ser gentagelser i hans forfatterskab – både ord og temaer går igen flere steder, og det er spændende at se, hvordan han fletter dem ind i nye sammenhænge. Grundtvig var præst, men han begrænsede bestemt ikke sin viden til Bibelen – det er tydeligt, at han også var godt kendt med mytologien og de gamle sagn, hvilket kommer til udtryk i flere salmer.

Jeg har i mange år været fascineret af hans billedsprog, og nu har jeg sat mig for at synge mig igennem alle hans salmer fra salmebogen og notere mig, når der er noget, der kalder på et billede. Det er en lang proces, som jeg slet ikke bliver færdig med før september, men jeg vil vise jer en del af dem, der har forladt staffeliet og fortælle lidt om baggrunden for billedet – og sammen skal vi også synge nogle af de salmer, som har inspireret til værkerne.

Kirkens aktivitetsudvalg arrangerer hvert år flere forskellige aktiviteter og arrangementer.

Har du forslag til arrangementer så kontakt kirke- og kulturmedarbejder Mia Broe Jakobsen på 4024 0009 eller sognepræst Martin Kobbersmed på 2911 0002.

Velkommen til alle.