Jul og kirke hører sammen

Der er en direkte sammenhæng mellem julen og det, der foregår i kirken. Julen er højtiden, hvor vi hører om og fejrer Jesu fødsel. Man kan diskutere, om Jesus nu også blev født på den ene eller den anden dato, men bundlinjen bliver: Et mirakel skete, og har sendt chokbølger gennem verden lige siden. Det skal vi også standse op ved og fejre denne jul.

Vi begynder festlighederne med kortere gudstjenester juleaften kl. 13.30, 14.45 og 16.00 og fortsætter juledag kl. 11.00, hvor vi fordyber os i, hvad det vil sige, at Gud blev menneske. 2. juledag kl. 10.00 skifter vi gear og kan på det nærmeste få julemaden i den gale hals, når vi hører om hvad troen på Jesus koster. Denne dag står i den første kristne martyr, Stefanus’ tegn, og minder os om, julens glade budskab lyder fortsat til vores verden, hvor ondskaben også bider fra sig.

Julesøndag kl. 9.00 glæder vi os over Jesus, der blev fremstillet i templet af sine forældre, til stor glæde for andre. Nytårsdag kl. 16.00 begynder vi 2019 med noget så politisk aktuelt som en omskærelse. Jesus får sit navn og jødernes pagtstegn på sin krop, uanset hvad vi i Danmark måtte mene om den sag.

Vær velkommen Herrens år og enhver, der har lyst til at fejre julen sammen med os i Skanderup Kirke.