Præstens side

Hvordan går det med…?

Det er omtrent en måned siden, vi tog hul på 2018. Det er, traditionen tro, gerne forbundet med forsæt og planer om, hvad der skal ske i det nye år. ”I år skal jeg løbe en maraton” eller ”Jeg vil stoppe med at ryge” er ikke uhørte forsæt i den sammenhæng. Og de mål vi sætter, siges gerne højt, så andre kan spørge os et halvt år efter: ”Hvordan går det med smøgerne eller den maraton, du gerne vil løbe?”

At sætte et mål, man gerne vil nå, kan kræve at andre bakker op om os, støtter og udfordrer os, så vi ikke kæmper alene, men får hjælp til at tage de rigtige skridt, men også så vi bliver udfordret til at gøre det nødvendige, hvor hårdt det end måtte være.

Hvordan går det med dine mål for 2018, spørger sognepræsten, mens du sidder, står, ligger eller går og læser dette. Har du sat nogle mål? Hvorfor har du det? Hvorfor har du ikke? Stående på tærsklen til et nyt år, risikerer vi at blive overmodige og sætte for høje succeskriterier i det nye år. Et helt nyt år! Hvad skal vi dog gøre med al den tid?

Vores virkelighed er ikke længere tre tv-kanaler og måske fire på radioen. Der sker meget omkring os, som vi frit kan benytte os af, men som også kan forstyrre os fjerne fokus fra det, vi oprindeligt havde sat os for. Vi skaber vores egen lykke, som i det vilde Vesten, hvis bare vi er store nok, stærke nok. Det er ikke for alle, at leve på den måde. Men det er godt for hvert eneste menneske, at stille sig selv spørgsmålet: ”Hvordan går det med mit liv?”

Alting kan være i den skønneste orden, hvilket selvsagt er godt. Der kan også være noget, som ikke går godt, og som du har brug for at tale med andre om. Som sognepræst har jeg tavshedspligt og vil gerne lægge øre til, hvad der måtte rumstere i dit liv. Jeg er ikke optaget af, at livet skal være en succes – det er det sjældent. Jeg er optaget af, at hjælpe den, der trænger.

 Hvordan går det med livet, kærligheden, familien, sjælefreden? I kirken bruger vi ordet sjælesorg om netop det, at drage omsorg for sjælen, altså vores inderste. Har du brug at nogen lytter til dig og spørger, hvordan det går, skal du være velkommen til at kontakte mig. 

Martin Karkov Kobbersmed, sognepræst

PS: Skanderup kirke er normalt åben for alle, også mandag til fredag i dagtimerne, undtagen når der er arrangementer, kirkelige handlinger eller undervisning. Skulle døren være låst, kan man som regel finde graveren på kirkegården eller i graverhuset og få låst op.