Holger Lissner

Sangene synger i os.

Alle vi, der har sunget morgensang i skolen og kommer af og til i kirken, kender en masse salmer, som vi har med os i bagagen. Og ved festlige og sørgelige lejligheder synger vi salmer og bruger digternes ord til at tolke vores egne følelser. De giver en tryghed at synge noget, som vi har sunget før. Så er der alligevel noget, der står fast.

Men livet forandrer sig hele tiden, og undertiden kan de gamle ord føles lidt …. gamle. Så er det forfriskende, at der også skrives nye salmer i vores tid, salmer, som bruger vor tids sprog til at sige nogle af de samme ting, som de gamle, bare på en ny måde. En kirke, hvor der skrives nye salmer på livet løs, er ikke død. Nye salmer bliver skrevet, når sproget udvikler sig, når musikken får nye toner, når teologien flytter sig, og kirken flytter sig. Så opstår et behov for at udtrykke sig på nye måder. Så det opleves autentisk og vedkommende.

Salmer er koncentrerede dråber af tro, erfaringer og ønsker. Her får vi nogle ord, vi kan gøre til vore egne, og hvormed vi taler til Gud, og Gud taler til os. Bedst er de salmer, som både er dagligdags og poesi, både er personlige og almene, så der ikke skal historiske forklaringer til, for at vi kan gå ind i dem og gøre dem til vores ord. Og har ordene så fået en god melodi, så bliver de dobbelt så gode.

Holger Lissner, som tidligere har været præst i Sdr. Bjert og før har været i Skanderup og fortælle om sine salmer, er stadig aktiv som salmedigter, vil denne aften præsentere nogle andre af sine salmer og fortælle, hvorfor han skrev dem, hvad der ligger bag, og lære os melodierne, så vi kan synge dem og bruge dem. Og måske genfinde os selv i dem.

2. april kl. 19.30

Enhver er hjertelig velkommen til foredrag med Holger Lissner d. 2. april kl. 19.30. Entre kr. 50,- incl. kaffe og kage.

Holger Lissner, som tidligere har været præst i Sdr. Bjert og før har været i Skanderup og fortælle om sine salmer, er stadig aktiv som salmedigter. Denne aften præsentere han nogle andre af sine salmer og fortælle, hvorfor han skrev dem, hvad der ligger bag, og lærer os melodierne, så vi kan synge dem og bruge dem. Og måske genfinde os selv i dem.